Followers

Thursday, July 10, 2014

Kek Coklat Kukus


ehem2... entry selepas bersahur.. 
dh jenguk instagram aku belom...
klu belom moh ler add...
pelangidhia


semalam aku cari2 resepi... tuk buat berbuka...
tp ntah.. xde yg menawan ati pulok..hehe...
last2... berbuka semalam.... masak nasi goreng je..
ngn ayam goreng..

tghri tu aku dh klik2 google je...
kek coklat kukus yg menarik perhatian aku..
esok2 xtau la ape plk yg menarik...

time bulan puasa ni la nk mencari resepi itu ini..
aritu..dh buat kek pelangi.. 
pastu ade buat agar2 roti..agar2 milo.. xde share kn kt mne2 plk.. 
sbb rupenye xcantek..wakakaka.. ku main bedal je buat..

kali ni aku share kn kt korg resepi kek coklat kukus ye..
acctly aku tgk resepi sane sini.. pastu aku campur2 kn..
tp klu tgk... same je sbnrnye ngn yg lain2 resepi...hihihi...

ok.. meh kite sediakan bahan2..


BAHAN A

3 biji telur
1 cawan gula
1 cawan serbuk koko
1 1/2 cawan minyak mazola
1 cawan air panas
1 sudu kecil nescafe
1 cawan susu pekat/susu cair
1/2 cawan milo


BAHAN B

2 cwan tepung gandum
1 sudu kecil soda bikarbonat



LANGKAH2

MASUKKAN BAHAN A.... GAUL SEBATI
MASUKKAN BAHAN B.... GAUL SEBATI

LETAKKAN DALAM LOYANG DAN KUKUSAN SELAMA 1 JAM


sementara tunggu kek dlm pengukus..
buat yg ni plk..

TOPPING

1 cawan milo
1/2 cawan koko
1/2 cawan susu pekat
1/4 cawan air panas

kacau sebati..... dan tuangkan nanti diatas kek... 
hiaskan ikut kehendak sendiri... heeeeee...

masukkan kedalam petiais tuk dpt hasil yg lebih menawan kalbu... ceeewaaahhh...


TARAAAAA.... ni aku punye yg semalam...




mabeles weh... lg plk aku buat meleleh cmni.. mmg mngusik jiwe betol lah... heee



SELAMAT MENCUBA

SELAMAT BERPUASA



6 comments:

  1. Aku pun share kek kukus coklat gak ritu. Huhu,

    ReplyDelete
  2. pergh! hijo nya blog.. terliur weh!

    ReplyDelete
  3. Tengok kek coklat tue mcm moist betul....sedapnya

    ReplyDelete
  4. mmg senang buat kek coklat kukus ni kan..ain pun baru 2-3 minggu lepas buat....nak repeat lagi la nanti..hehe..

    ReplyDelete