Followers

Wednesday, December 24, 2014

Kelas Shaklee - Sistem Imun Badan

Salam korang...
aku ade join kelas shaklee utk pertama kali..hehe..
tapi kannn.. dah sbulan blalu... arini bru kedek2 nk update kt sini..
nampakkkk.... pemalas nk hapdet kt blog...
haiiyyoooo... bsawang abes... 

dengan tenet yang agak cemburu ngn aku lg... sabo aje la..
ni pun aku taip je.. pstu nk savenye.. lembab..huhu..
kebetulan minggu tu..
 asben xpegi lg laut.. leh die tlg jagakan dua org anak dara tu kt umah..


kebetulan jugakssss.. tempat yang kak N buat tu.. dekat sesangat ngn umah..
klu xpegi nampak sgt nk ngelak..haha.. kannn...
bila pestime nk join kelas2 gini.. i is nebes... yela.. dah bzaman xpegi kelas ape pun..
nak tulis pun xtau nk tulis cmne..haha...
takat g kelas mcm skola tu memula masuk skola pun nebes..haha..
ni lg dh mude belia..eh.. bole la.. nak g tuk dapat ilmu... klu bukan tuk org lain..
leh bg ilmu tu tuk asben n anak2... hehehe..
xpela kan.. klu x mula mcmne nk pegi seterusnya..

insyaallah esok2 ni klu ade kelas lg.. harap asben aku ade kt umah..
klu x.. nak bawak anak dara dua org tu.. xtau la ibunye ni dpt fokus ke x..
hahaha.. abes sume kelam kabut jdnye nanti...aihhh..



kat kelas shaklee kak N aritu..
cite pasal SISTEM IMUN BADAN..

setahu aku.. klu sistem imunisasi ni.. adalah.. sistem pertahanan badan..
so dalam kelas.. belajar dalam sikit.. amende tu sistem imunisasi..

penerangan dlm kelas tu diberi oleh asben kak N..
aku konfiden je.. duk depan skali..keh3... pastu kesejukkan...
sbb aircond direct kne kt aku..haha...

aku nk share ngn korg ttg SISTEM IMUN BADAN ni..
yg aku sempat note kan kt buku aku..


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Ini adalah sistem-sistem yang ada pada tubuh badan kita;


SISTEM IMUN BADAN adalah - sistem yang melawan organisma penyakit, 
melawan bendasing & melawan sel yg merosakkan sel2 badan yang lain..



PENYEBAB kepada badan kita:

*Virus
*Carcinogen (agen kanser)
*Kulat
*Toksik
*Bakteria
*Parasit
*Pencemaran
*Kuman


MANUSIA mempunyai 3 tahap untuk penyebab2 tadi menenmbusi badan :

1- KULIT
2- PERNAFASAN & AIR LIUR
3- ASID PEKAT DIDALAM PERUT


apabila penyebab2 diatas tadi telah memasuki badan kita..
berikut adalah sel2 yg bertindak untuk melawan
sel atau bendasing yang ada didalam badan kita.


*histamines 
-menjadikan bahagian kulit kita bengkak
-bengkak urat
-sel darah putih bertindak
-panas di bahagian dalam

*sel macrophanges
-menelan bakteria jahat
-memakan cacing

*sel darah putih
-bertindak melawan bendasing

*pembunuh sel
-lebih kearah sel-sel kanser

*interferon
-sel yang bertindak menjadi penyampai pada sel lain



ANTIBODI - pengambilan vaksin

untuk kaedah yang diambil dimasa sekarang.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

kesimpulan yang saya dapat dalam pembelajaran ini :

SISTEM BADAN KITA SANGAT PERLU UNTUK DIJAGA DAN DIKAWAL DARI SEBARANG BENDASING.

PENYAKIT ADALAH 1 HAL YANG KITA SEMUA PATUT HINDARKAN.

MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


selingan gmbr pada hari kelas tu...
selesai penerangan... 

kami disuruh bcakap tentang kelebihan produk shaklee yang kami suka...
:)

saya bcakap tentang MEAL SHAKE.. heeee.. deborrr ptama kali bcakap depan org..
tengok ni... dah mcm ala2 nak menari zapin plk..hahaha..





Wednesday, December 10, 2014

Kebaikan Vita-C Plus

:)
senyum selalu kawan2..

alang2 internet laju ckit arini... update la ckit tuk kebaikan Vita-c plus Shaklee ni..
heeee...






untuk keterangan mengenai Vitamin C adalah seperti dibawah :


Vitamin C ni adalah jenis sustained released atau lebih senang 
ianya adalah pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam..
 panjang kan masanya.. oleh itu ia dapat memastikan tubuh kita sentiasa 
mendapat manfaat atau bekalan Vitamin C secara berterusan.


**************************************

Vitamin C ini untuk apa?? banyaknya kebaikan..meh kite listkan 1 1..

* diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, kelenjar adrenal
* diperlukan juga untuk gigi dan gusi yang sihat
* melindungi sel-sel tubuh daripada kesan2 pencemaran persekitran
* melindungi daripada jangkitan selsema 
* meningkatkan sistem pertahanan badan
* membantu mengurangkan kadar kolestrol, tekanan darah tinggi
*merawat jangkitan pada saluran kencing
* menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon antistress
* melindungi daripada terjadinya pembekuan darah, lebam
* menggalakkan sel darah putih untuk lebih bertindak sebagai antihistamin semulajadi
*mengelakkan daripada adanya gejala2 alergi
* melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang 
* membantu menyerap lebih banyak zat besi untuk bertindak sebagai 
penghasilan hemoglobin dan sel darah merah
* diperlukan untuk metabolisme asid folik & vitamin lain 




**********************************


Vita-C juga sama kandungannya dengan 7biji buah oren sunquick...
hohohohoh.. banyaknya.. 7biji..kalau makan gitu je.. mau xsedap perut kemudiannya..




Vitamin C SHAKLEE ini mampi dimiliki oleh semua sayang2 semua..
harganya memang sangat berpatutan dan boleh bertahan selama beberapa bulan..

jimat lagi pada pembelian bulan ni.. sebab ade PROMO baekk pnyeeee..




BULAN DIS 2014..
SHAKLEE buat promo Vita C dan Vita E

Beli 6 botol percuma 1 botol
Beli 2 botol diskaun 5%



like page shaklee daku.. 


TQ.




Tuesday, December 9, 2014

Ketidakhadirannya...DEGUP JANTUNG

salam semua...

nak cite pasal period aku yang bulan lepas mengundang ketenteraman aku...hihi..

aku agak kejanggalan sebab xpenah jadi kat aku sepanjang hidup..
melainkan sah aku pegnen...
hahaha...
memang period itu xdatang la kan...


perkara tu adalah period xdatang-datang memunculkan diri...
abes cuak sebenarnya...
huhu... yela... aku xnak pegnen awal2 usia si dayyin tu... baru 7bulan kot..
xsedia sangat la.. sbb dayyin masih kecik..
tapi kalau dah allah set from the top..nak wat camane...

so dengan ketidakhadirannya.. period aku tu la..
aku macam... dah kenapa... xmuncul2 pulak bulan ni..
aihhh.. resah.. stress jgk la ckit2.. tp masih boley cool slamber..
sebabnye.. sepengalaman aku...
pegnen kan anak dua orang ni...
paling ketara adalah... MABUK..
mabuk yang amat sangat tu... teruk sampai xlalu nk makan ape lgsg...
huhu...


so yang kali ni... period xdatang2...
selalunya.. period aku akan forward dlm 2 3 ari dr tarikh bulan sebelumnya..
contoh
bulan 8 : 20haribulan
bulan 9 : 17haribulan
bulan 10 : 15haribulan...

dah pulak bulan 11... xmuncul pulak dengan tarikh kedepannya...huhu..

so dh gtau kat geng gojes... apelg.. belom ape2.. dh ckp tahniah..wakaka... comel sgt korg..

so aku dgn gigih g beli upt test... n result NEGATIF..
dalam hati... ok.. masih selamat...

dah tu pulak... geng gojes suh aku tggu 2minggu pulak...
n aku test lagik.... result masih NEGATIF..

so dgn rasa hati yang kata.. klu xpegnen xpe.. klu pegnen alhamdulillah..hee..
walaupun xsedia.. bak kata geng gojes.. allah tau bile kite sedia..:)
simptom2 org pegnen memang xade...
so aku xde la bharap ape2 sgt kan..
buat xtahu la sehingga hari ini... :)

hoho.. sesuatu sangat....
ermmm.. mybe aku makan jamu kot period jadi mcmni..
xpela.. tggu esok luse.. kot period tu datang kembali..




Wednesday, December 3, 2014

WOW!! PROMO VITA-C & VITA-E

WOW...
tengok kat status kawan2 pasal shaklee...
terbeliak biji mata... ganda2 haa promo shaklee bulan ni..

untuk kecantikan... dan semestinya kesihatan..
bulan last tuk tahun 2014..
bulan ni buat pembelian promo yg ni..
awal tahun depan n seterusnya...
berseri-seri la muka..

set promo kali ni.. sesuai tuk sesiapa yang nak muke jd cantik comey2 gitu..
sebelum ni xde org nampak kite.. tetibe nampak..
sebelum ni org tegur kulit xcantik tetibe tegur sambil senyum2..
mintak tips lg..













so sape2 nak buat pembelian Vita-C ngn Vita-E ni..
laju2.. cari kite kat cni k..





:)
senyum selalu..


MULAKAN PEMBAHARUAN

assalamualaikum semuanya... sihat2 je kan..
aku kat sini ok je... asben kene koje kt laut plk skrg ni..
bertige je la kt umah... layan anak2.. masak2.. jalan2..
siapkan koje...
update ckit2..


yg ni.. baru sempat nak update kt sini..
aku baru je nk up kan balek aku punye design..
ni pun sebab aku xnk bcampur2 dengan fb aku tu..
dh la mcm2 nak letak..
haha.. aku punye gmbr... dengan design.. dengan shaklee.. 
pastu otak ni duk pkir.. amende aku nk jual tuk kelainan...
korang ade idea?


so aku buat ni tuk design aku je..
untuk yang betanya... amende tu.. tripled? tripleD..
ini haa... triple d(yg logo merah tu) picca design
triple d bermaksud...

DHIA DAYYIN DIMPLE
hehe... kerah otak kot bile nak pikir name ape yg sesuai..

memula cam biase je.. UMIEDESIGN.. tapi nnt tersama plk ngn blogger sue..
hehe... so pkir2 ayat lain.. ntah pape je yg kuarnye..hahaha...
last2 pilih nme ni... n trus godek2 photoshop.. buat bnde ni..
:)



so perkenalkan.. logo untuk design aku..

aku pun dh create instagram tuk ni... jemput la follow..
tripledpiccadesign

ok kawan2..

Thursday, November 27, 2014

WATERMARK tu pediaaaa??

salam geng blogger..

alhamdulillah... aku dh start balek wat bende ni..
ye..aku xla terer mcm org lain..
aku buat ape yg aku mampu..
org pcaya kat kita... kita pun kne pcayakan org tu dengan hasil kita..
yakin diri je la.. sabo.. rendah diri... ikhlas..
doa paling penting.. 

senyum selalu tau... aku senyum.. korang pun kene senyum jugakkk... 



arini nak share amende yg dikatakan WATERMARK..
rata2.. yg inbox aku kt fb atau wasap aku.. tanya.. amende watermark tu...??
watermark tu mcmane sbnrnye..kikikiki...

yela.. aku dlu pun xtau jugak... eh.. tp aku tau tanda kat gambar tu...
aku xpanggil watermark.. aku paggil cop..hahahaha... lawak sungguh bile igt balek..
hehehehe...

oh ye... nama aku puan pinguu kan kat fb..
nama tu time aku belajar kat poli dlu..
aku pilih natang tu.. sbb nak lukis kat kertas or pape je...
so budak kelas tau la yg kertas tu aku yg punye...

bile org tnye.. nape ko lukis pingu...
jawapannye.. senang kot.. pstu aku suke tgk cite pingu tu..
pingu nyooottt nyoootttt...hahahahaha...
jadinye... aku xpayah nk tulis nama aku.. aku lukis je natang pingu tu yg kertas...
senang kann...
dr gmbr natang tu.. budak kelas dh tau sape punye..


so skrg ni.. dh paham la watermark tu pediaaaaa?
hihi... 




Friday, November 21, 2014

MEH TEMPAH MEH..

salam blogger smua..

arini aku nak mule balek wat design2 ni..
dh lame xbuat... otak pun beku..
aku nak bg cair balek la ni.. 




korang yg nak tempah.. pm aku k.. 





:)
alalalalalalalalalalalalalala....
terima kasih untuk korg yg support aku.. 
peluk korg dr jauh..



Wednesday, November 19, 2014

Esok saya dah 7 bulan

 salam...

alhamdulillah.esok si dayyin ni genap 7 bulan..
cepatnye mase berlalu... cepat sgt kamu mmbesar...
tup2 esok dh 7 bulan... cepatttttnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
hari ke hari ade je bnde baru kamu buat...
alalalalala anak ibu ni...
lagi bape bulan je kamu nak epi besday... 


ari2 ibu tenyeh muke tu, pipi tu... gerammmmmm aku ngn budak nih..
100juta kali cakap cmtu pun xkan jemu..
tapi klu buat kat dhia.. cmfirm lari die..hahaha... 
xsanggup kene penyek ngn ibu..haha..


macam2 akal dah anak dara sorg ni..
nak merangkak.. belom lg merangkak kemana2 dlm rumah...
dah pandai yg lain pulak..
belom lg abes belajar pandai duduk sndiri.. dah nk sebok ttonggeng2 bontot tu... 
belom lg abes belajar itu dh nk try yg ini pulakkk..


meh tengok meh.. anak dara aku ni.. kemain lg ye.. pantang betol..
skrg dh selalu sgt die wat cmni... melutut gini.. 
comey sgt tau x..
wlupun kamu buat2 nanges sbb xleh bgerak kekiri kekanan...hihihi..
haaaaa tu la... beriye manjat kat box tu.. pstu xpndi nk trun..







ibu ngn ayah comfirm la excited.. tahap nk lompat2 mcm kanggaroo..haha..


yg ni.. semalam... hamboiiii.. comey sgt ni dik.. ko tgk tv wat cmni..
gaya org beso je kann...







eh eh... ibu amek gmbr sy la... posing2... hehehehe..




berat dayyin xtahu ler... next checkup bulan 1 nnt... errrrmmm..
harapnye nnt naikla byk... 
dayyin dh melasak sane sini.. susu pun kdg2 je minum byk..huhu..
tp klu nengok pipi tu... mmg la kembong... 
naik ckit2 la kot kan...
xpe2.. pasni makan byk2 k... ibu masak makanan yg bgus2 tu dayyin..


sekian shj cite dr ibu dayyin..hehe... 


dayyin kata :
"pasni lambat lg la ibu nak amek gmbr sy..
kakak dhia dh baling camera ibu.. xleh nak on dah... hoho..
kene tunggu ayah la plk anta kan kat kedai suh repair.."


:(
oh dhiaaaaaa... kenapa kamu potong mood ibu..huhu.
sobsss...

Monday, November 17, 2014

PEACE!!

sejak dua menjak ni... kalau nak amek gmbr dhia... cmfirm die nk wat peace tu...
asik la wat peace...
dah besar anak ibu sorg ni...
kemain nak peace bagai... 

ni baru lepas mandi... 
tggu ayah balek keje japlg.. nak bawak naik moto g jalan2...

abaikan bedak penuh 1 muke tu..hahaha... aku mmg... lepas mndi.. 
bedak abes 1 muke anak2.. kepuk2 pun jd..
tp xpe.. kejap je tu... pastu ilang.. hehe


tengokkk... sambil tggu ayah.. sambil nk kacau ibu on9...
hehehe... 


skrg dah mule maharajalawak mega kan...
suke la dhia... leh join same2 wat peace ngn ac mizal.. kekekeke..




Saturday, November 15, 2014

Dayyin pandai merangkak

salam semua...
arini nk cite psl dayyin merangkak... :)


eh... dayyin dh lame merangkak dh pun.. 
tp omaknye baru nk update kat sini..kikiki..
maafkan ibu ye dayyin.. lmbt nk cite psl kamu..ngeh2

dayyin boleh merangkak pada usia 6 bulan 11 hari..
eh btul x.. aku lupe..huhu.. 

cite pndi meniarap pun xhado.. tetibe cite dh merangkak..hahaha... cane...
ampunn la ek... tetibe mcm bizi nk update blog satu2...

ok.. jap aku igt blk cmne kisahnye...
dayyin lepas dh meniarap.. die start reverse dlu..lame jgk die reverse jek..
nk amek mainan xdpt.. nanges la pe lg.. 
pastu baru kedepan.. tu pun... bjaya lepas dua tiga hari bontot diangkat2..
dh lepas bjaya ke depan..


elok plk die angkat badan depan pulak..
pastu start goyang2 bdn.. tp nk kedepan.. xdapat..
angkat tgn belah kiri je maju kedepan.. dh tu jatuh..huhu..

gigih budak sorg ni.. kemain selang bberapa ari dh boley merangkak...
mase tu pagi..
siap2 nk g mandi... elok plk die merangkak..
excited ibu tau x..hehehehe.. satu2 kiri kanan die angkat tangan die..comey sgt..
ibu upload bidio kt instagram jekkkk..

lepas dh pndi merangkak ni.. kemain lg la die... habis 1 rumah die tawaf...
adehhh... ibu dh alihkan smua kerusi kat tepi..
nasib la ruang tamu luas... mmg puas la dayyin nk kesana sini.. 

lepas ni byk lg la yg dayyin pandai... 
:) cepat btul kamu mmbesar..


alhamdulillah.. semakin bijak.. semakin banyak akal.. makin macam2 skrg..




add la ig ibu kite... kata dayyin.. hehe..

ig:
pelangipingu



Throwback MAJLIS SANDING

Kemeriahan semasa majlis sanding aku... teramat lah meriah...
suasana rewang-rewang tu amatlah dirindui...
mmg nampak kerjasama semua nye... dr adik beradik aku..
pakcik makcik smua.. sepupu2 smua.. jiran2.. kawan2 mama.. perghhhh...
majlis cmni sesekali je leh dpt... alhamdulillah... kt majlis aku rase smua ni..
kitorg sekeluarga masih suke cara rewang2 ni..
mmg meriah la kan... klu dh rewang2 ni... klu sorg buat lawak..
mau pecah perut... aishhh.. tangan tu duk potong kawang sgala makcik..
kang terhiris tangan tu.. heheheh...

aku igt lg mse memula nk psg khemah... memula 10 je... 
udahnye mcm xckup... mama tambah kan lg 3 khemah... 
ohhhooiiii... penuh laman smpi hujung... 13 khemah jaaah oiii..

aku anak pmpuan sulung dlm family...
atas aku abang.. mse abg aku kawin psg khemah 10 je... 
tu yg mak aku bajet 10 je tuk majlis aku..


mase majlis sanding tu.. aku makeup agk lmbt... so lari la waktu sanding nye..
dh aku makeup lmbt.. laki pun dpt la makeup lmbt... mak andam yg same..
so lepas aku siap... laki plk kne siapkan kat umah jiran... 
mak andam kne la blari ke umah jiran..
hahaha.. semput akk tu.. aku ye ye dh kol bgtau laki suh g umah jiran tu 
tunggu mak andam dtg.. rupenye xpegi... udahnye... tambah lambat...
mngada sgt laki aku tu... org dh sruh xpegi pulak...
pastu nk salah kan aku sbb xbgtau die suh pegi skrg... aishhhhh...

ade kawan aku duk amek gmbr aku mse aku tepon laki..
muke kerut abes..hahahaha... 
 ni haaa... hambek ko... ilang seri aku..hahahaha...


pastu ade plk kawan sekola sampai... masuk dlm bilik jmpe aku...
tnye.. pngantin laki dah gerak ke mi?
aku jawab.. tengah siap la tu...
selamber die gtau aku..
ooo yg lari2 td tu la.. aku nampak laki ko.. g lari kt umah sane...
hahahaha.. tegelak aku...

pastu ok dah... cepat jgk mak andam siapkan laki aku tu..
dengar je bunyi kompang... trus bdebor... trus cover comey2 dlm bilik.. 
nak kluar umah japlg..
haha..

pastu kene la maintain senyum pulak... kawan2 dtg nk amek gmbr ngn kite..
hehehehe...

ni kembo aku... LENY ade lesungpipit cm aku jgk... hehe..
:)


ni kawan2 sekolah.. :)
nampak blogger group gojes sorg tu.. sebelah aku tu... ziela rahman.. 



ni lg sorg yg bertungkus lumus menjayakan majlis aku...
ladiey gege... :) 

kurus gilerrr ko weh time ni... kalah aku...
time ni dierg masih couple jek... alhamdulillah.. skrg dh kawin.. dh ade ank sorg pun..
 maceh weh tolong aku sume hal... 


ko tengok... aku dh xlarat nk senyum dh time ni...

nak cover balik senyum aku smpi ke majlis abes.. allah... payah oiiittt...
penat giler sbb nk senyum je...
klu tgh marah pun kne cover jd ayu... hahahahaha...
abes kejang pipi2 ni..
dah pulak time majlis aku elok je cuaca..xujan tapiiiii penas terik...
lenjunn weh aku... cuak kot.. kang abes basah celah ketiak kang..hahahaha..

sanding pun meriah giler.. tambah pulak mak abah aku tempah kan 
kompang yg ade geduk skali.. mmg bgegar jantung dengor..
n lame plk tu nyanyi2 selawat2...

abes sanding makan beradab n potong kek...
gambar xdpt dcari lg... nangessss..huwaarrgghh...
sume gmbr2 ni aku godek2 balek gmbr fb kawan2 aku n photographer aku..
boley la kann... :)

n belah ptg tu dah ade tanda2 nk ujan..
dah gabra ckit... sbb nk cari lokasi tuk wat outdoor...
udahnye.... 1 gmbr ni aje yg sempat sebelum ujan lebat turun membasahi bumi..
gituuu ko.. boleyy laaaa cun jgk...


pastu elok plk dompet ngn ic laki aku tertinggal kat abg ipar die...
udahnye.. camne ni...
nk truskan photoshoot xboley sbb ujan...

so buat kputusan kt situ jgk... buat outdoor hari lain... 
n pegi je tmpt abg photographer tu.. kat beranang..
pastu pegi port dickson.. amek ic kt abg ipar...hoho..

n aku kelam kabut cari mak andam lain.. tuk makeup kn aku..hahaha..

6.30pagi g umah mak andam.. makeup.. n kul 7lebih.. gerak g beranang..
ohhhooiii... selamber redah je laki aku... dompet sgala xde..haha..


smpi kt sne... dah nk tkucil pulak... singgah stesen myk... abes sume org tgk aku..
yela.. dengan baju pengantin plk tu kan.. pastu g tandas...hahahhaa... mcm hape ntah.. kui3..
kenangan btol..

kitorg berphotoshootlah kt beranang tu.. dengan panas terik pagi..
hoooo mencabar keimanan beb... 
ni antara pic2 yg menarik.. :)
berbaloi la g posing tengah panas tu.. hihi..

yg ni kat kebun serai... mmg super best tmpt nih...
errrr.. tp pic ni kt celah semak..haha.. 


pastu ke taman.. ade la tmpt elok ckit nk berposing...haha..
nk ngelak panas sbnrnyeee...


nampak kan muke aku lain... makeup ngn org lain plk.. hehe
garang kan muke aku jadinye...


yg ni.. kat kebun getah... last tempat kirenye...
hahaha.. masing2 perangaiii.. adoiii.. 
yg ni tetibe laki aku tolak aku... hahahaha..
sabo aje laaa... abes renyeh muke aku tu haaaa...



gmbr last... geng yg sanggup turun padang.. join aku g beranang... :)
super super sempoi ngn korg...
alan n tasha..
alan ni photographer... korg leh terjah ig die.. lanniniphotography..
aku smpi ke skrg.. klu nk wat shoot... ku roger je die...
klu die free.. on...


ok dah habes cite kisah trobek majlis aku..
alhamdulillah dengan penyatuan ini..
aku dapat eratkan lagi kasih sayang aku dengan suami..



nota tuk laki :

abg.. ayg sayang cinta abg smpi bile2...
wlupun abg kdg2 wat derk je kat ayg..huahuahuahua...
sentiasa ade dlm hati wlupun kdg2 rase nk ltk je wat perhiasan..kikikiki...
rindu abg sebab abg kene g keje berhari2 bminggu2..

semoga kita same2 sayang menyayangi satu same lain.. 
sayangkan anak2 kita smpi ke syurga..

lg 2tahun kite tambah anak ye.. kekekekekekekeke...


time anniversary ni pun.. die kt laut... esok lusa kot balek..




Friday, November 14, 2014

Throwback 13/11/2010

Majlis malam berinai...
aku pilih kaler kuning keemasan...
mmg lari dr tema wedding aku..hahaha...
tema wedding kaler biru+putih...


malam aku pilih kaler lain ckit...
saje wat warna meriah... hehe..

 malam tu aku macam biase la.. kepenatan n kemengantukan... 
tapi excited punye pasal... wedding sndiri kot.. giler xexcited...
time ni la aku boley pki baju2 gini... lain tahun tidak la kann...

hahaha... majlis bjalan dengan sempurna...
alhamdulillah..

ni ade gmbr ckit.. aku godek2 dlm fb... cd kawin lom jmpe..
nanges jap tepi katil..ngeeeee..


ni aku tgh siap... kenal baju biru tuh...
org kuat majlis aku tau... BFF aku..si tasha.. tokey kekabu die skrg..hehe...

yg blkg tu pun same... pengapit yg ku import dr pahang.. 
alhamdulillah.. dah kawin dah... hehe... 

eh... jemput singgah entry lame aku... :)


cun x...hahahaha... 
tetibe fefeling pengantin baru plk...
biase lah dh trobek2 ni kannn...




entry majlis kawin...


esok trobek majlis sanding plk ye...
internet tahap siput nih.. adoiiiyaiiii...



Thursday, November 13, 2014

Ulangtahun Perkahwinan yg ke-4

Alhamdulillah..
kami dah empat tahun melayar bahtera rumahtangga...
banyak liku2 yg kitorg tempuh..


Alhamdulillah untuk penyatuan ini..
membuatkan kami lebih rasa syukur.. lebih bersifat matang..
lebih bertolah ansur.. lebih berdikari..
lebih keserasian.. lebih rasa kasih sayang..
lebih rasa cinta..
lebih rasa rindu..
ALLAH... indah sungguh alam rumahtangga kami..




*********************************

arini kite trobek.. majlis nikah ye..
aku nikah arini.. 13/11..




nikah pukul 11pagi.. time ni dh gelabah.. sbb tok kadi dh sampai...
tapi pengantin lelaki belom sampai...
padahal.. dierg sume bsiap depan umah aku je..haha..
bnde nak jadi... rombongan belom ckup korum katanya..

so dh sampai.. masuk duduk.. pastu baru aku kuar dr bilik...
tkejut mak... sbb penuh 1 ruang tamu...

duduk.. tertib ko.. sopan abes... skali kebas...hahaha.. alih kaki.. 
ok sedap je duduk... laki pun same.. memula duduk melutut.. 
cam duduk antara dua sujud tu..
last2 bsila gak die..hahahaha...

semua dimulakan dengan penuh tertib..
khutbah nikah.. n akad..
dua kali jgk laki nk akad... sbb last akad tu xsebut ringgit..haha...
"aku terima nikah umi shahidah bt anuar dengan mas kawin 8800 tunaiii.."
tok kadi tnye... errrr.. ni ringgit ke dollar.. ke rupiah..
hahahahaha..
lg skali akad... baru betul...
laki aku siap sebut 8800 ringgit malaysia tunaiiii...
lawak okey..


alhamdulillah.. selamat kami menjadi suami isteri...

sesi sarung cincin n cium restu mama abah mak tok sume..
kisah ngalir airmata plk la kan.. cm biase... sebakk kot..

pastu sesi sarung cincin.. cium tangan suami.. suami cium dahi isteri...
hahaha... gelojoh sgt.. masing2 mulut xleh blah...
dah siap sume.. posing2 la.. 






smua dh selesai... makan kejap... lepas zohor... sesi tukar baju plk...
aku amek 3helai ni..
boley la dr xde... hehe...

gmbr ngn laki yg baju ni je...
fefeling princess kononnye..haha


yg ni pulak fefeling puteri hang li po... habes kaku giler aku nk posing time ni..
tambah dah mula ngntuk..hahaha.. 


yg ni plk fefeling puteri jawa... ya ibuk ibuk bapak bapak...
klasik giler baju ni... 


dah habes posing.. tukar baju sume... pengsan jap dlm bilik...haha..
mlm nk stnby mjlis berinai pulak... 


esok aku share trobek lg ye..hihi...






**aku xjmpe mne aku simpan cd kawin... mati la nakkkk...
harap dpt jmpe blk.. huhu..




Wednesday, November 12, 2014

Cucu kedua

NUR DAYYIN UQAILAA
dengan
PUTERI NADHIRAH


cucu kedua dalam keluarga aku...
nadhirah anak abg aku... hehehe...
ni gmbr mse kecik2... mmg bambam sgt la... 
yg pic sebelah tu cmfirm la.. si dayyin... si cute ibu n ayah.. hehehe...



memula tengok.. dayyin ni mcm same ngn nadhirah..
bile dh letak pic.. oh lain rupenye...kikiki...
mcm nak same bambam... tp nadhirah juara bambam lg..haha..
dayyin timbang 6bulan ritu bru duk ade 6.5kg je..
xnaik same ngn time 5bulan..haha...
ko kenapa dik..
makan dah byk..
makan nak nasik.. 
ibu dh cmpur sayur ayam smua... xnaik plk ye...

pasni makan byk2 k.. susu pun minum byk2 tau...
nnt kalahkan kakak dhia... :)

skrg pun klu dayyin kacau.. dhia je yg kalah..
tp kdg2 dhia dh geram.. dayyin asyik kacau...
selamber jugak la dhia duk tolak kepala adik die..
huhu... dah dongak2 kepala adik ko tolak..
tp dayyin steady je.. xnanges... kikiki... kental sgt hati ko dik..hehe..