Followers

Tuesday, December 9, 2014

Ketidakhadirannya...DEGUP JANTUNG

salam semua...

nak cite pasal period aku yang bulan lepas mengundang ketenteraman aku...hihi..

aku agak kejanggalan sebab xpenah jadi kat aku sepanjang hidup..
melainkan sah aku pegnen...
hahaha...
memang period itu xdatang la kan...


perkara tu adalah period xdatang-datang memunculkan diri...
abes cuak sebenarnya...
huhu... yela... aku xnak pegnen awal2 usia si dayyin tu... baru 7bulan kot..
xsedia sangat la.. sbb dayyin masih kecik..
tapi kalau dah allah set from the top..nak wat camane...

so dengan ketidakhadirannya.. period aku tu la..
aku macam... dah kenapa... xmuncul2 pulak bulan ni..
aihhh.. resah.. stress jgk la ckit2.. tp masih boley cool slamber..
sebabnye.. sepengalaman aku...
pegnen kan anak dua orang ni...
paling ketara adalah... MABUK..
mabuk yang amat sangat tu... teruk sampai xlalu nk makan ape lgsg...
huhu...


so yang kali ni... period xdatang2...
selalunya.. period aku akan forward dlm 2 3 ari dr tarikh bulan sebelumnya..
contoh
bulan 8 : 20haribulan
bulan 9 : 17haribulan
bulan 10 : 15haribulan...

dah pulak bulan 11... xmuncul pulak dengan tarikh kedepannya...huhu..

so dh gtau kat geng gojes... apelg.. belom ape2.. dh ckp tahniah..wakaka... comel sgt korg..

so aku dgn gigih g beli upt test... n result NEGATIF..
dalam hati... ok.. masih selamat...

dah tu pulak... geng gojes suh aku tggu 2minggu pulak...
n aku test lagik.... result masih NEGATIF..

so dgn rasa hati yang kata.. klu xpegnen xpe.. klu pegnen alhamdulillah..hee..
walaupun xsedia.. bak kata geng gojes.. allah tau bile kite sedia..:)
simptom2 org pegnen memang xade...
so aku xde la bharap ape2 sgt kan..
buat xtahu la sehingga hari ini... :)

hoho.. sesuatu sangat....
ermmm.. mybe aku makan jamu kot period jadi mcmni..
xpela.. tggu esok luse.. kot period tu datang kembali..




5 comments:

  1. aummmmmmmm aummmm jamu rupanya yg buat period umi tintong...releks2 kalo buat langkah pencegahan x risau rasanya wewiiiitttttttttttttt

    ReplyDelete
  2. fuuh..debor lak rasanya...hehe..kalau ada tu..rezeki lah kan...

    ReplyDelete
  3. Aiyokkkkk.. kakaka. Aku mkn jamu tu period on time..huihuihui..

    ReplyDelete
  4. kalAu saya ada 2 benda selain hamil yang buat period datang lewat..1) makan banyak 2)banyak minum air..hehehh..

    ReplyDelete