Followers

Tuesday, January 31, 2017

Progress : Baru base

Update progress rumah.

Agak slow progress kali ni..huhu..
Baru buat base je wehh..

Cume ritu mase aku balik 14hb 1.. aku igt dah naik frame..
Pstu mama kata.. kontraktor tu suh tggu 28hari tuk bg ckup keras base yg die buat tu.. lg plk musim hujan.. lmbt ckit kne tggu..
Mama kata cube ko tgk tapak tu sbb nmpk mcm kecik aje... rse nk mmbebel la kn..

Bile kire balik tapak yg die dh buat ni.. mmg kecik.. xsama dgn ape yg kitorg nak..
Xtau la ape mslhnye..huhu..

Jd kami mintak la kontraktor tu dtg bincang..



Tapak rumah 30x60
Tapi yg die dh buat ni.. 24x50

Ohemmjiii sgt la kan aku..
Dr awal2 bincang dah bg details pelan pe sume kn.. tp dah kenapa xckup pulakk..pelik aku disitu..

Jd dh lepas seminggu.. suh kontraktor tu dtg lg.. dgn bwk pelan dr arkitek die.. tuk kitorg tgk ape final rumah yg kitorg nak dgn hrga rumah 170k..

So dapatt lahh kami tgk final.. pelan yg die bg tu..
Ok la paham.. n kami kire2 balik.. convert kn ukuran kt pelan tu..
Jadi tapak 32x56.. hukalohhh lain plk jadinye..

Ermm xkesah la yg tu.. mls nk pkir kne buat smula..huhuhu..

Skrg ni die kata awal bulan 2 ni baru framecad smpi.. jd kami kne tggu je lah..
Nak menunggu tu yg rse mcm alahaiiii..
Tau je la nikmat menunggu tu cmne kan..huhu..
Tapi kami mintak rumah nk siapkan sebelum raya.. huhu.. kerah kn ckit.. biar die buat kerja laju ckit.. btol x..
Klu xkesah.. kang die buat ikut suke die je kn.. hmmmm.. aku dh ler jnis xsuke gitu..

Harap lah kontraktor tu buat kerja dgn btol.. cuak jgk weh sbb takut kne tipu..hahaa..wlupun sedara sendiri..

Kat jalan kebun ni.. ade gak projek dr kontraktor.. ade la 2 3 rumah skrg.. tp sume blom siappp...huhu.. ade 1 projek die kt sni rumah sedara aku jgk.. blom siap dr lepas raya ritu smpi skrg..huhu..

Doa2 rumah siap sbelum raya nnt.. hihi..
Tp klu nk push2 sgt pun takuttt.. takutt die xnak buat.. hahaha becinte aku nk tggu oii..

3 comments:

  1. risau gak klu lambat siapkan umie..nak marah sedara plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau xpe khai.. xpela.. kite tunggu aje lah.. wlupun bnde depan mata agak sakit..huhu

      Delete
  2. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete