Followers

Friday, February 14, 2014

Checkup 31minggu adikbaby

ari isnin lepas...
checkup adikbaby tuk minggu ke 31

aku checkup kat KLINIK NORA, BERJAYA PARK ni aje..
mmg dr dlu xde check kat KK... sbb malas nk tggu lame2...hihi...

lps daftar.. adik kt kaunter tu tnye.. akk puase x... jap lg nk bg mnum air gula...
hoh???
apekah??
bukan dah mnum ke bulan lepas??

laju2 trus aku ckp...
bulan lepas dah buat yg mnum air gula tu...
bulan ni doc kata nk cucuk yg kancing gigi tu je...

pastu die pun g tnye2 kt blkg... pastu ckp blk kt aku...
yela kak.. salah tgk ni... sy igt kne mnum air gula...

sabar aje laaaa...

********************
masuk dlm jmpe doc... doc tnya sihat ke x... cmne baby.. ade gerak2... aktif??
penah x xgerak dlm 1 ari... ade rse lenguh2 pinggang dh?? ngilu kat ari2??

lps dh tnye sume.. check tekanan darah... n timbang....
bpe byk plk naik tuk bulan ni...
hoho.... jawapannya.... naik lg 2kg... menjadikan berat time pegnen skrg... 66kg...

hoooooomaiiiiiiiiiiii...

nmpk cm xbpe nk mkn sgt.. tp naik 2 kg... gituuuu....

pastu baring kt katil.. doc nak check prut comel..
doc tekan2 je.. dan dgr degupan jantung baby....xde buat scan...

so aritu aku kene la cucuk kancing gigi.....aku bg tangan belah kiri...
kengkonon xbpe nk byk bgerak la.. kan nnt lenguh lps cucuk tu...
time jarum tu cucuk kt area BCG kite tu... xde la rse sakit...
skali doc push ubat msuk dlm...
rasenye.... perghhhh..... pedihhhh wehh... terasa ubat tu menyerap kat daging2...
lps tu sakittt pedih...huwaaaaaaaaaaa....
pastu dh selesai sume...balek la.. dgn tangan aku gosok2 kat tmpt cucuk tu...
kebas pedih weh...huhuhu...

smpi umah... aku sapu vicks kt area kne cucuk tu...
pastu dah boley rse lenguh2 dh tangan aku..
mmg baring je la... xde nk gerak byk2...
kang bengkak... naya je..

pastu mlm nk tido... kemain aku menjaga supaya xtido mngarah ke kiri...
xtindih tgn kiri...
harapan punah.... aku tido kesana sini ko...
yela.. dh mule tido dlm keadaan xselesa...
mmg ade la tido mnghala ke kiri...huhuhu.. cian ko tangan...
dh la kne cucuk... tido kne hempap plk..

bangun esok paginye tu... mmg lenguh giler tangan ni...
bile pgg tmpt cucuk tu... masih lg rse pedih2....huhu...
lps mandi ku nengok kat cermin... perghhhh.... bengkak ckit la...
pastu merah bulattt je kat situ...
waduh2.... acane nk buat ni...

aku sapu vicks je.. bg lega ckit rse kt situ... pastu lme2 jd gatal plk...
dh sebok la tgn aku mnggaru kat situ... sedap tp sakit ckit.... cehhh..

2 3 ari jgk la aku rse lenguh... tmbh rse gatal.. fuhhhh...
tp its ok la... tuk baby jgk kan... heeeee..


last checkup aku tuk pegnen 2nd kat klinik nora ni...

bakal datang lg 4thun akan datang... wahhh.. dah bajettt... hahahahaa....




11 comments:

  1. kejap je dah 31 minggu.....waa..da ade perancangan tambah lagi 4 tahun akan dtg yeh...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe... 9mnggu je lg nk ke 40mnggu... fuhh... nebesssss tp excited...haha.. siap2 bajet sndri je tu..

      Delete
  2. pelik la sy rmi yg kata cucuk KG tu sakit..sy rasa ngilu masa ubat masuk je.lps dh cucuk tu xde plak rasa pape..kebas tu skjp je..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke... kebal kot tangan awk tu..hehehe... :)

      Delete
  3. umie, kenapa kena injet kancing gigi ek??atoiiii

    ReplyDelete
  4. Semoga di mudahan urusan nak bersalin nanti. Jaga kesihatan baik-baik akak.

    ReplyDelete
  5. Jaga kesihatan baik-baik. Dah masuk 31 minggu tu. tahiah akak yea.

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan urusan bersalin dan baby n mummy sihat hendaknya. tak sabadr nk tgk ur new edition.

    ReplyDelete