Followers

Monday, February 24, 2014

Misi Playpen - Giant

mlm jumaat tu asben aku naik flight last... so smpi kt LCCT kul 12tgh malam.... 
drive balik smpi kerumah... dekat kul 1 pagi lebih...
fuhhh.. mata kuyu abes....ngantuk... dhia plk dh lena dr td kat nenek die...
sebelum smpi kat LCCT dhia dh bantai tido....

sampai umah dhia xsedar lgsg... elok lena smpi esok pagi..


**********************************************************
Misi aku dan asben nak carik playpen tuk adikbaby...

pagi SABTU tu... lps sarapan.. dlm kul 11 gak la baru gerak nak ke Giant Shah Alam.
Kuar dr jalan kebun lalu ke bukit kemuning... skali JEM.... aiiyoooo...
rupenye ade cina mati daaa... dh cmfirm2 dierg berarak2 tu la kan... 
dh makan masa kat situ.... 

samoai kat Giant dh kul 12tghri... cuaca mmg best la.. Panas terik..huuuuu..
dhia plk baru trlelap 10mnit dlm kete...

ayah die angkat... baru nak masuk depan pintu Giant tu...
dhia bangun.. segar bugar mata die... haha.... sabo je la..

apelg.. dsuk dalam troli tu pun dah xnak la....
ayahnye la dukung kejap.... trus la kitorg g kt area barang2 baby...

terus nengok playpen...  ni haaa aje yg hado...
asben nak carik yg sdrhana je harge die... yg penting kukuh... 
klu bg dhia tido dlm tu pun masih kukuh..

yg ni harge rm249.. Brand FairWorld..
agak kukuh gak la.. tp stil goyang kuat klu dhia duk bdiri panjat kat tiang die..


yg ni plk... xde yg display kt situ... jd nengok je gambo kat kotak....
Giant punye brand.... hrge rm229..



pastu yg jenis camni... baby cot tiang besi gini... mmg murah je... rm79.99..
leh bukak pasang sndiri... kaler yg ade.. just kaler ni.. biru dotdot...heeeee...

klu besi dah tentu2 kukuh... tp paras ketinggian.. mmg sgt rendah...
dhia boley slamber je naik kaki terus masuk...

klu buh kat tepi katil... tmpt letak bby tu lbih rendah dr katil kite.... 


Promosi at Giant boley tahan gak... ramai gak mak2 buyung kat area ni...
tmasuk aku la kan... troli merata2...haha... aku macam tipu korg kan.. 


xnmpk pun byk troli kt dlm gmbr ni..
 gmbr ni diambil lepas aku dh abes shopping kt sini... 
lps shopping kt sini... g round area lain plk..
mase nk balek baru ambek gmbr.. org pun dh xhade...haha..

baju2 baby pun byk gak aku hangkut dr sini... 
hrge sume rm11 rm13 gitu aje... boley la dr xde..

baju tuk dhia pun dapat 3helai...hihi... klu xbeli tuk dhia mmg xsah...


dhia mane?? ermm.. selama aku duk senang lenang pilih memilih kat area baby tu.. 
dhia ngn ayah die... main kat area ade basikal2.. ade slide sume tu...
aku just dgr kasut cit cot cit cot dhia je yg lari sane sini...

asben aku cite.... dr ramai budak kat situ dhia join main... 
sampai sume budak lain dah xade.. dhia still lg main kat situ...haha...

dh lepas aku puas ambek baju baby sane sini...
nnt aku post tajuk lain ye...hehe...
g kat area drawer plk... sampai situ.. kasi posing kejap..haha..
dasar nk bgambar je kejenye..


tuk 5 tingkat gini harga rm69.90 
kalau 4 tingkat pnye harge rm59.90

 

pastu g plk tengok2 almari comey kaler2 ni...
harge rm105.90



bincang2 kejap ngn asben.. n melayan dhia yg lari sane sini... main cak cak kat situ... 
asben kata... ambek je la drawer tu dr almari ni...

baju baby kan byk nk letak.. klu cmni tuk dhia boley la...

jadi kami pilih la drawer yg tadi tu... ambek kaler PINK...kikikiki..



lepas mmbeli kat Giant ni.... nak g ke Tesco Extra plk... saje nk nengok playpen..
katanya kt promosi.. hrge murah rm155.00 je...

next entry ok...hihihi...










9 comments:

  1. Sonok yer bershopping barang baby kedua weeeeeee...murah yer play pen situ ek...sonok tau sopink ni...rambang mata dibuat yer hihi

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. besar kan... tp ade gak org kata... kecikkkk..haha

      Delete
  3. Rindu nak shopping barang2 baby gini. Hehehe.

    ReplyDelete
  4. besar gak ginat ni yek.. puas hati.

    ReplyDelete