Followers

Friday, September 21, 2018

Jom ke 99 Wonderland Park, Selayang

Yuhuuuu.. wah bertemu lagi kita..
Kali ni dapat pegi melawat binatang2 kat 99 Wonderland Park.
Syiokkkk.. ok jom nak cite.. nk review tempat best ni.

Kami pergi ni waktu siang. Jam 11.20 cmtu smpi kt sana. Sebabnya drive sorg. Asben keje xleh la pegi sama2. So aku bawak la Dhia n Dayyin ke sini..
Weeeee.. dah sampai..


Masuk je.terus ke kaunter tiket. Xmahal uolls.. bawalah ramai2 keluarga kawan2. Syiok g ramai2.
Ni hrga tiket.


Kat sini jgk la kene beli makanan haiwn2 kt dlm tu.. Makanan ade paket2 pallet dan bekas sayuran tuk burung unta & rusa.
3 paket rm10
Atau 2 paket pallet n 1 bekas sayuran rm10.



Better beli byk ckit. Sebab kt sini mmg sume mesra n bkejaran kat korang mintak makan. Wlupun makan dierg dh tersedia kt bekas..haha.. byk makanan lmbt ckit habes.. byk yg nk kne hulur ni.haha

Tempat ni jalan die keliling tasik tau. So mane2 la bole. N kt tgh2 ade laluan jugak.
So kami pon mulakan jalan kaki tu kearah kanan.
Baru mula jalan bderet dh amek gmbr..
I ❤ LOVE KL.
Sbb terlalu besar. Xnmpk la sume.hahaha.



Awal2 jalan tu dh nmpk ayam2 berkeliaran kat laluan.haha. cepat2 panggil Dhia suh kejar balik..
Rupenye tu haaaa... mmg tempat binatang ni dh smpi. Byknyaaaaa ayam itik kat sini.





Ayam2 pon dh bkejaran kat kami. Bagi la makann.. wahhh laju haa kejar bila kami nk lari.hehe.
Last2 eh dduk la kat tgh2 jalan ni. Bkawan la kejap ngn ayam2 comel ni.


Sepanjang jalan ni mmg tempat segala jenis ayam n itik.. sampai la kami kat BIRD ISLAND.
kat sni ade pelbagai jenis burung2. Yg besar2 ni haaa adekberadek merak. Haa sume dlm ni.


Ade haiwan lain jgk. Arnab, kura2 gergasi, monyet kecil, iguana, & ular.




Lepas dr BIRD ISLAND ni. Kita teruskan jalan ke bhgian tengah
Kat area ni ade replika2 binatang. Disebabkan aritu anak2 agak resah nk mula panas.. yela kn pegi tu tenghari bute..haha.
Jd gmbr mne yg nak je la..


Elok plk tu. Akk yg tlg jaga kn jobreview ni. Kak Ena. Sampai dgn buggy.. so kami naik pulak la buggy.. selamatttt xpenat jalan kaki..yeayyy.

Smpi pulak la kami kat sini..
GOLDEN WATERFALL..

mmg golden weh. Bsinar2 tengahari cmni. Haha. Tepek gmbr Dhia lompat 1.


Sini slalunya org datang waktu petang2 kul 5ptg cmtu smpi ke malam.. sebab ptg tu leh pusing tgk binatang. Sambung plk ke malam dpt tgk lampu2 kt seluruh tmpt ni.

Ce tgk Gmbr2 kt instagram. Waktu malam. Syiok jgk weyy.

https://instagram.com/99wonderlandpark?utm_source=ig_profile_share&igshid=1hzzl8sb0oqjc

Lajak lg smpi kat tempat angsa n segala jenis itik. Bg makannnnn la ape lagi.. tempat pon besar jd mmg selesa la..
Kami pegi ni mmg xde org. Haha mcm ini tempat ana yg punyaaaa...





Pastu ade ostrich n rusa. Kat sni boleh bagi makanan yg sayuran tadi..


Dhia Dayyin pon pandai n berani sgt nk hulur tangan bagi makanan tu. Lagi2 Dayyin takut2 berani die tu.. hehehe.


Macam2 lg aktiviti menarik bole korang buat.. anak2 mesti suka..

🌹 Photobooth

🌹 Remote control car

🌹 Floating boat

🌹 Cruise

🌹 Karaoke (setiap malam)

🌹 Fireworks (setiap Sabtu & Ahad)

Yg ni kitorg xmerasa lah. Sbb siang mmg xde..
Korang yg pegi nnt. G la waktu petang smpi ke malam ye. Klu nak buat sume lah. Haha.

Teruskan lg jalan ke bhgian tengah. Kat sini ade tempat org pasang wishing lock..
Lock tu kene beli kt kaunter ye. Lupe nk tulis atas td.



Dan teruskn tempat yg ada haiwan paling besar kat sini iaitu DINOSOUR..


Bgerak2 dinosour ni siap suara roarr roarr tu. Ehhh cmne ntah nk tulis suara dinosour..hahaha.


Area ni ade bhgian atas. Naik tangga. N leh la bgambar dgn replika zirafah ni..


N smpai dh kat tempat last.. ade ikann kap yg banyakkk..tabur makanan lagiii..
Dayyin suke sangat kt sini. Bagi makan ikan.



Oh yee korang. Sabtu Ahad ni ade EVE LENTERN N FIREWORK.

Korang yg berkelapangan tu leh la pegi sini.
Mesti xkecewa punya. Seronokk.
Ni kitorg dh jd model lentern dulu dh..hehe




Selesailah jalan2 kami kat sini.
Alhamdulillah berpuashati dan seronok. Dhia tu klu tnya nak pegi lagi ke x. Laju je jawaaabbb nakkkkk...
Ehhh mak pon rasa nak pegi lagi oii.haha.
Kawan2 yg lain ade nak pegi Sabtu Ahad ni.
Mesti meriah sbb ramai2..

K la jumpa lagi nnt.. baiii.
Jgn lupa bawa anak2 datang sini..

Thank You 99 WONDERLAND PARK. ❤❤

2 comments:

  1. fuh, berdesup dia update! pantassss. aku tengah pikir2 lagi ni nak datang pukul berapa :p

    ReplyDelete