Followers

Tuesday, September 11, 2018

DagingSalai masak lemak Cili Api THORBAEK dr Smoka Salai Hous

Assalamualaikum semua..
Penat2 dah ni badan lepas selesai familyday gojes.. 8 dan 9hb sept kelmarin.

Nnt kite cite pasal tu k.
Arini nak update resepi tuk korang.
Hari tu aku bkesempatan masakkan tuk POTLUCK genggojes.

*DAGING SALAI MASAK LEMAK CILI API
BERSAMA BELIMBING BULUH*

Bahan utama mestilah ada ni.

Daging Salai dr Smoka Salai Hous

Bahan untuk dikisar
1. Bawang putih 10 biji 
2. Bawang merah 5 biji

3. Serai 1 btg
4. Cili api 15 biji

5. Cili besar 3 biji
6. Kunyit hidup 1 inci shj


7. Santan pekat
8. Air secukupnya
9. Daun kunyit
10. Garam n gula


----------
Cara masak :
1. Minyak untuk menumis
2. Masukkan bahan yg dikisar tadi
3. Tumis sehingga naik bau
4. Masukkan air
5. Masukkan santan
6. kacau sehingga sebati
7. Masukkan DAGING SALAI
8. Masukkan daun kunyit, belimbing buluh, garam dan gula

SIAPPP..



sebenarnya. Daging salai ni masuk dalam 10 mnit akhir..sbb daging ni dh dimasak. Dah empuk. 👍
So masuk last skali pon boleh..

MENU PANTAS NI BOLEH DISEDIAKAN DENGAN PELBAGAI CARA MASAKAN.



nah. Sedikit info tuk korang mengenai daging salai.

- Harga - RM20
- Berat 250g
- Daging ni sudah masak cuma difrozenkan
- The kempen eat clean and healthy
- Mudah dan cepat dimasak
Menggunakan teknik salai tradisional
- Menjimatkan masa menyiapkan hidangan
- Muhamad Husnul Azam Ahmad Mughni
Pegawai Pemasaran
019 - 6014 371

SELAMAT MENCUBA
OK BAI.

No comments:

Post a Comment